Skip To Navigation Skip To Content

New Homes

View the Townhomes floor plans

Is it time to buy your first home, or up-size to accommodate your family, or even right-size from an empty nest? 

Invermere BC - Townhomes

This brand new 4-plex by Invermere’s custom homebuilder, Ski Home, will appeal to you! Backing onto Rotary Park in Invermere and with unobstructed views of the Rockies, the 4-plex offers 1600 square foot units, each with 3 bedrooms, 2 full bathrooms, a single, attached garage, and a big back yard. Walkout basements and large decks look towards tennis and basketball courts and playing fields.

This family oriented, cul-de-sac neighbourhood with paved sidewalks is a 5-minute walk from the middle school, high school and College of the Rockies. Hiking and biking trails are nearby, downtown Invermere and the hospital are a 15-minute walk away. Designed and built by valley residents in a craftsman style, the 4-plex reflects the Carpenter’s Lane design scheme. These individually owned units have low maintenance exteriors, concrete driveways, irrigated and landscaped yards, and no strata fees. 


The Goods

  • Title fee simple ownership with a party wall agreement, meaning they are individually owned by the purchaser.
  • No strata fees.
  • Each owner is responsible for the exterior and interior maintenance and up keep of their home and property including lawns and gardens.
  • Each unit has its own heating, sewer and water supply, including a metered shut off for each unit and therefore each owner pays their own utility costs based on their individual use.
  • The homes will feature laminate floors, shaker style doors and Alder kitchen cabinets with plastic laminate counter tops, a main floor deck and a lower level walkout to a concrete patio.
  • The heating and ventilation is provided by an electric forced air furnace and heat return ventilator providing year round comfort and indoor air quality.

Top 10 reasons you’ll love it here at Carpenters’ Lane!

_dsc0033 _dsc9580 _dsc9553 _dsc0051 _dsc9544 _dsc9540 _dsc9495 _dsc0037

Larch Point became a new home set upon an existing concrete foundation due to unforeseen issues encountered during demolition of the existing structure. This led to a home that was more in keeping with the owner’s and architect’s vision. It is a true timber frame structure throughout the main level, however, with modifications to reduce thermal bridging. All of the posts and beams that would otherwise be affected by temperature and moisture differences due to interior and exterior exposure are broken with a rigid insulation sandwich or are constructed of timber clad LVL to reduce movement. The cladding is kiln dried vertical and face grain fir installed to emulate a natural timber.

The home has a 90 tube solar collector on the roof, which provides domestic hot water, supplements the radiant in floor and forced air heating systems and heats the double garage/studio by storing the excess heat generation in summer under ground for winter use.